CELLERS I ENOTURISME

Vocal Vircan – Enoturisme

La nostra música fa que un concert de Vocal Vircan (amb diferents formats) sigui un complement ideal per a una experiència de enoturisme, aportant un toc de distinció i singularitat.

Com que no tenim cap requeriment escènic ni, a priori, necessitem equip tècnic de so ja que cantem ‘a capella’, podem adaptar el nostre concert a qualsevol esdeveniment o activitat, en lloc diversos. Per això, trobem que Vocal Vircan pot fàcilment formar part de la seva oferta d’experiències de enoturisme o similar.

A més, i dins de la tradició georgiana, Vocal Vircan ofereix la popular experiència del ‘supra’: un antic ritual ancestral on el brindis amb vi és el protagonista i adquireix una dimensió profunda i entranyable.

FORMATS DE CONCERTS

Vocal Vircan canta un gran nombre de cançons de l’extens repertori georgià, amb una aportació musical molt rica i diversa.  A més, en algunes cançons fem servir instruments de corda tradicionals de Georgia (panduri o chonguri), guitarra, piano i percusió tradicional.

L’oferta de la nostra experiència musical pot variar entre:

Mostra (10 minuts)  /  Concert de petita durada (30  minuts)  /  Concert (1 hora)

Aquests formats són adaptables, si és necessari. També podem afegir el ritual del ‘supra’ a l’experiència, d’acord amb els motius de l’esdeveniment. 

Consulti’ns per a més detalls sobre cachet i condicions.

Contacte:     vocalvircan@gmail.com     Jordi Vallespí    659914220

El cant polifònic georgià va ser declarat com a patrimoni inmaterial de la humanitat per la UNESCO al 2001. Les cançons populars ocupen un lloc primordial en la cultura georgiana. Alguns d’aquests cants estan associats al cultiu de la vinya i es remunten al segle VIII. Es cantaven en tots els àmbits de la vida social, des del treball en el camp, celebracions com casaments, i en himnes litúrgics bizantins.

Geòrgia és considerat el bressol del ví, el país en el qual va néixer el vi, ja que la seva viticultura i vinificació consta d’una antiguitat de més de 8000 anys, amb 500 ceps autòctons i 18 D.O actualment.

Un significatiu costum associat a les taules georgianes són els brindis amb el vi anomenats ‘supra’. És tot un ritual on cada comensal, començant pel mestre de cerimònies, proposa un brindis carregat de bons desitjos, explicant una història, a vegades discurs, o una cançó tradicional amb un toc personal que pot ser de bon humor i sobretot de bon cor.

Vocal Vircan és un grup vocal «a capella» ubicat a Catalunya amb la meitat dels seus cantants d’origen georgià, que realitza concerts habitualment dins el país. Ha estat reconegut pel ministeri d’afers exteriors del govern de Geòrgia, convidant-lo a cantar en un acte de la diàspora georgiana al desembre de 2021 en Tbilisi (la capital de Geòrgia).

Translate »